ict-infrastructuur

It-infrastructuur voor bedrijven

Een goede ICT-infrastructuur voor bedrijven is stabiel, schaalbaar en snel. De ICT-experts van JSE adviseren je graag welke ICT-infrastructuur het beste past bij jouw bedrijf. Ook verzorgen we graag het beheer. We ondersteunen het MKB al ruim 35 jaar met advies, implementatie en beheer van ICT-infrastructuur.

Over it-infrastructuur

De it-infrastructuur het voor bedrijven mogelijk om bedrijfsgegevens uit te wisselen. De it-infrastructuur omvat onder andere bekabeling, switches en routers. Met it-infrastructuur worden in de praktijk ook andere IT-middelen bedoeld zoals het bedrijfsnetwerk, it-netwerk, hardware, wifi en beveiliging.

Advies over jouw it-infrastructuur

De inrichting van de it-infrastructuur is zeer bepalend voor je bedrijfsprocessen. Op basis van jouw wensen en de specifieke kenmerken van je bedrijf komen we tot een onafhankelijk advies. Ook kunnen we jouw it-infrastructuur beheren. Hieronder komen de belangrijkste aandachtspunten van de it-infrastructuur aan de orde.

Server

Zeker bij de wat grotere bedrijven is de server een kernonderdeel van de it-infrastructuur. De server is vaak van grote invloed op het functioneren van het bedrijf. Wij adviseren je graag over aandachtspunten als:

 • On-premise-server of een server in de cloud
 • Eisen die jouw applicaties stellen aan de server
 • Anti-virussoftware en firewall
 • Beveiliging van de verbinding
 • Noodstroomvoorziening
 • Kwaliteit van de internetverbinding

Mailserver

De mailserver kan, net als de server, binnen de bedrijfsmuren staan of in een datacenter. Tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor een totaaloplossing in de cloud, zoals Microsoft 365. Andere aspecten van belang zijn anti-virus, anti-spam en backup.

Wifi accesspoint

Voor wifi accesspoints geldt een aantal criteria. Denk hierbij aan het scheiden van draadloze netwerken en het gewenste bereik van een toegangspunt. Verder moet vastgesteld worden of bepaalde apparaten wel of niet gebruik mogen maken van een netwerk en of het wenselijk is om draadloze netwerken centraal te beheren. Ook van belang is adequate beveiliging en het kiezen van de juiste bandbreedte.

Router of modem

Er zijn verschillende typen routers of modems beschikbaar. Het externe signaal is hierbij bepalend voor de keuze. Daarnaast besteden we aandacht aan de firewall in relatie tot de router.

Switches

Voor switches moeten diverse vragen beantwoord worden. Zijn er dubbele switches nodig om storingen of uitval te kunnen opvangen? Moeten virtuele netwerken worden ondersteund? Worden switches ook ingezet voor vaste telefonie? Verder kijken we naar zaken als bandbreedte en standaarden.

Netwerkbekabeling

Netwerkbekabeling omvat behalve de UTP-kabels ook kabelgoten, connectoren, patchkasten en patchpunten. Voor goede prestaties van de verbinding is het verstandig om de netwerk bekabeling te laten aanleggen door een netwerkspecialist. Het komt nog vaak voor dat netwerkkabels te lang zijn, in scherpe bochten liggen, worden afgetakt of in grote bundels worden aangelegd.

It-beheer

Ieder bedrijf heeft it-beheer nodig van de it-infrastructuur. Afhankelijk van het bedrijf en de manier van werken lopen de eisen voor it-beheer sterk uiteen. Je kan de IT in eigen beheer houden door een netwerkbeheerder of systeembeheerder of het it-beheer uitbesteden aan ons als ict-experts.

Meer informatie over it-infrastructuur

Neem voor meer informatie over it-infrastructuur contact op met JSE via tel. 0524 – 56 11 88 of per e-mail: info@jse.nl.

Kosten it uitbesteden
 • Schaalbaar
 • Stabiel
 • Snel
 • Betrouwbaar
 • Ruim 30 jaar ervaring