security-awareness door JSE

Security-awareness

Security-awareness staat in de belangstelling van bedrijven omdat de meeste kwetsbaarheid voor ict-omgevingen vaak is gelegen in mensen. Gebruikers hebben van nature vaak geen security-mindset. Zo zien we vaak dat mensen weglopen bij hun pc of laptop achterlaten, zonder deze af te sluiten. Of zijn ze niet alert op phishing. Ook worden mobiele apparaten vaak niet veilig (genoeg) gebruikt. Via een security-awareness-campagne maak je mensen bewust van hun houding en stimuleer je veilig gedrag.

Wat houdt security-awareness in?

Met security-awareness bedoelen we een campagne waarmee je gebruikers bewustmaakt van de beveiligingsrisico’s van de data, software en apparaten waarmee ze dagelijks werken. Zo’n security-awareness-campagne kan bestaan uit:

  • Presentaties op locatie om kennis over te brengen
  • De kwetsbaarheden voelbaar maken door een phishing-campagne, wifi-scan of mystery guest
  • Simulaties om veilig gedrag te oefenen

Met behulp van een stresstest en/of penetratietest kunnen we de beveiliging toetsen. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. In overleg komen we tot de gewenste mix van instrumenten om het bewustzijn van veilig handelen onder medewerkers te vergroten.

Onderdeel van brede aanpak van it-security

Een security-awareness-campagne maakt onderdeel uit van een brede aanpak van het beveiligen van data, hardware en software bij jouw bedrijf. Zo bieden we daarnaast ook advies voor security, een security-audit, handreikingen voor netwerkbeveiliging en adviezen voor security-beleid. Ook bieden we een aantal standaard-pakketten om security te verankeren in je bedrijf.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze mogelijkheden voor it-security? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakings- en adviesgesprek.

Bekijk onze andere oplossingen voor IT-security

Naast security-awareness bieden we nog andere oplossingen voor IT-security, die gezamenlijk onze totaalaanpak vormen voor cyberbeveiliging. Je vindt ze hieronder.

Waarom een security-awareness-campagne?

  • Stapsgewijs richting security-minded medewerkers, van houding naar gedrag
  • Medewerkers meenemen voor draagvlak en positiviteit