security-awareness door JSE

Security-awareness verhogen binnen je bedrijf

Security awareness wordt steeds belangrijker voor bedrijven, aangezien de grootste kwetsbaarheid voor ICT-omgevingen vaak ligt bij de menselijke factor. Veel gebruikers beschikken van nature niet over een security-mindset. Zo zien we dat medewerkers hun pc of laptop onbeheerd achterlaten zonder deze te vergrendelen, of dat ze niet alert zijn op phishing. Ook is het gebruik van mobiele apparaten vaak niet veilig genoeg. Met een gerichte aanpak voor security awareness verhogen we het bewustzijn rondom deze aandachtspunten en stimuleren we veilig gedrag bij gebruikers.

Wat is security awareness?

Security awareness is een essentieel onderdeel van elke IT-security strategie. Het doel van security awareness is om jouw gebruikers bewust te maken van de beveiligingsrisico’s van de data, software en apparaten waarmee zij dagelijks werken. Onze security awareness campagnes bestaan onder andere uit:

  • Interactieve presentaties om kennis over beveiliging en security awareness over te brengen
  • Het voelbaar en tastbaar maken van kwetsbaarheden via een phishing-campagne, wifi-scan of mystery guest
  • Simulaties om veilig gedrag te oefenen en de effectiviteit van security awareness te verhogen

Met behulp van een stresstest en/of penetratietest kunnen we de beveiliging toetsen. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. In overleg komen we tot de gewenste mix van instrumenten om het bewustzijn van veilig handelen onder medewerkers te vergroten.

Security Awareness: onderdeel van onze brede aanpak van IT-security

Een security-awareness-campagne maakt onderdeel uit van onze brede aanpak van het beveiligen van data, hardware en software bij jouw bedrijf. Zo bieden we daarnaast ook advies voor security, een security-audit, handreikingen voor netwerkbeveiliging en adviezen voor security-beleid. Ook bieden we een aantal standaard-pakketten om security te verankeren in je bedrijf.

Meer informatie

Wil je meer weten over onze mogelijkheden voor IT-security en specifiek over security awareness? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakings- en adviesgesprek.

Bekijk onze andere oplossingen voor IT-security

Naast security-awareness bieden we nog andere oplossingen voor IT-security, die gezamenlijk onze totaalaanpak vormen voor cyberbeveiliging. Je vindt ze hieronder.

Waarom een security-awareness-campagne?

  • Stapsgewijs richting security-minded medewerkers, van houding naar gedrag
  • Medewerkers meenemen voor draagvlak en positiviteit