Waarom al die aandacht voor beveiliging?
Laten we eerst eens een paar feiten belichten die tijdens het event voorbijkwamen.
- 80% van de medewerkers gebruikt privé-cloudapplicaties voor werk, zoals Hotmail, Whatsapp en DropBox
- 85% van de bedrijven bewaart gevoelige informatie in de cloud
- 58% van de mensen heeft weleens per ongeluk gevoelige data naar de verkeerde persoon gestuurd
Bovendien kent het digitale leven geen grenzen. Data verspreiden zich overal, razendsnel. Het opslaan van die gegevens op een veilige locatie alleen is niet genoeg meer.
Grote stappen op gebied van veiligheid
Tot 25 mei 2018 – de datum waarop de AVG in werking trad – stond beveiliging bij iedereen hoog op de agenda. Het lijkt soms alsof na die tijd de aandacht hiervoor wat is verslapt. Maar niet bij Microsoft; daar zijn in de afgelopen maanden grote stappen gemaakt op het vlak van veiligheid van data. Tijdens het evenement was er vooral veel aandacht voor de mogelijkheden van Microsoft Information Protection, een onderdeel van Microsoft’s built-in security.
Microsoft Information Protection. Wat is het?
Information Protection-oplossingen van Microsoft geven je nieuwe mogelijkheden om gegevens te beschermen – binnen en buiten de organisatie. Zo kun je gevoelige data vinden, classificeren, beschermen en monitoren. Ongeacht op welk apparaat of in welke applicatie, cloud-dienst of on-premise-server je gegevens zich bevinden. Zo kun je bijvoorbeeld informatie binnen je bedrijf classificeren en op die manier beschermen.
Strikt vertrouwelijk? Dan kun je de mail niet doorsturen of printen
Een voorbeeld. Verstuur je een mail met gevoelige informatie zoals een BSN-nummer of het verslag van een functioneringsgesprek? Dan kun je die het label ‘Highly confidential’ meegeven. Mails met dit label worden versleuteld en de ontvanger kan zo’n bericht niet forwarden, niet printen of iets anders ongeoorloofds mee doen. Dit is slechts een van de talloze manieren waarop Microsoft Information Protection je kan helpen je gegevens te beschermen. Dit alles uiteraard op basis het beleid van jouw bedrijf als het aankomt op het managen en beveiligen van gevoelige informatie.
Meer weten?
Wil je meer weten over het vinden, classificeren, beschermen en monitoren van gevoelige data? Benieuwd hoe Microsoft Information Protection jouw bedrijf kan helpen aan de AVG te voldoen? Wij helpen bij security. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 0524 – 561188 of support@jse.nl.
Nederland heeft NIS2-deadline niet gehaald: wat zijn de gevolgen voor het mkb?
Wat is NIS2 ook alweer? De NIS2-richtlijn is een Europese maatregel die de digitale weerbaarheid van organisaties wil versterken. De…
NIS2 komt eraan: versterk je cybersecurity met Secure7
Proactief je digitale omgeving beschermen Nu bedrijfsprocessen steeds meer digitaal verlopen, is cybersecurity erg belangrijk. Je wilt je gegevens, systemen…