asbury-carbons-kiest-voor-ict-bedrijf-jse-uit-gramsbergen

Asbury Carbons kiest voor ICT-bedrijf JSE (Gramsbergen)

Asbury Carbons, de Amerikaanse wereldwijde leverancier van grafiet en koolstof verkoos het ICT-bedrijf JSE uit Gramsbergen als ICT-partner voor haar nieuwe Europese vestiging in Maastricht. JSE heeft de fabriek en het kantoor inmiddels voorzien van ICT zoals de internetverbinding, IP-telefooncentrale en routers.

Asbury Marc Stassen
Marc Stassen General Manager

Over Asbury Carbons

Asbury Carbons, Inc. bedient vanuit haar 14 vestigingen in de US, 2 in Canada en 2 in Mexico de hele wereld van halffabricaten op basis van carbon en grafiek. De koolstof haalt Asbury uit een eigen mijn in Mexico en uit samenwerkingsmijnen in China, Sri Lanka, India en Madagaskar. Alle koolstof wordt nu nog volledig in Amerika verwerkt tot halffabricaten voor onder meer de petrochemische industrie, auto-industrie en energiebedrijven.

Europese groeimarkt

"De hoge transportkosten was een belangrijke reden om te zoeken naar een Europese fabriek, evenals de enorme groeimarkt in Europa, het Midden-Oosten en Azië", aldus Marc Stassen, general manager van Asbury Maastricht. "We hebben naar verschillende landen gekeken, maar het zeer gunstige ondernemersklimaat in Nederland was zeer bepalend voor onze keuze."

Waarom Maastricht?

Marc vervolgt: "Onze grootste groeimarkt is Duitsland, maar als vestigingsland is dit land vrij duur. Op doorreis naar Luik (België) werd door mijn collega’s geluncht in Maastricht. Het contrast tussen deze 2 steden was zo groot, dat Maastricht opeens op de shortlist stond!" Maastricht bleek ook een rivier te hebben - en zo is het dus de Beatrixhaven geworden.

High-end toepassingen

Asbury Maastricht gaat met name voor het hogere segment in de markt voor koolstoftoepassingen. "We willen een nieuw klantenbestand ontwikkelen met high-end users. Het duurdere segment dus, waaraan we een deel van het assortiment aanbieden." Marc Stassen noemt als voorbeeld de brandwerende platen waarbij isolatiemateriaal wordt vermengd met hun brandvertragende fijnstof.

JSE communiceert vlot bij het coördineren van internationale technische projecten.

ICT uit Gramsbergen

Hoe komt een Amerikaans productiebedrijf in Maastricht terecht bij een ICT-bedrijf in Gramsbergen? "Marc en ik spraken diverse bedrijven die IT-diensten en producten binnen 4 uur responstijd zouden kunnen leveren. Na een vergelijking selecteerden we JSE vanwege hun technische kennis en persoonlijke inzet", zegt Michael Ball, Director of IT bij Asbury Carbons. Marc voegt eraan toe dat een aantal aansprekende klantnamen ook in het voordeel van JSE pleitten, zoals Venko metaalconservering in Hoogeveen.

Strategisch ICT-partner

Inmiddels is Asbury een jaar onderweg met de ICT-partner uit Gramsbergen, die frequent contact onderhoudt met zowel het hoofdkantoor in de VS als de vestiging in Maastricht. De heer Ball vertelt over de samenwerking: "De meeste communicatie verloopt via e-mail, een effectieve manier om om te gaan met de fysieke afstand en de verschillen in tijdzone. JSE beseft goed dat zij technische informatie delen met mensen die geen Nederlands spreken. JSE communiceert vlot in het Engels en Nederlands bij het coördineren van technische projecten tussen Asbury's hoofdkantoor in Amerika en de Nederlandse opdrachtnemers."

JSE is 'our IT boots on the ground’ voor de Nederlandse activiteiten.

Waardering

De heer Ball vervolgt: "Asbury heeft waardering voor JSE's experts, hun technische diensten en hun mogelijkheid om nagenoeg elk type hardware aan ons te leveren. Hoewel we veel routinewerk op afstand vanuit de VS kunnen uitvoeren, is het de technische expertise, het netwerk van contacten in de branche en de betrokkenheid van JSE geweest die ons tot zover heeft gebracht. We weten JSE snel ter plaatse is en de deskundige bijstand biedt die we nodig hebben. JSE is 'our IT boots on the ground’ voor de Nederlandse activiteiten".

Ook de communicatie tussen JSE en Amerika verloopt goed.

Calamiteiten

Marc is tevreden over de samenwerking met JSE tot nu toe, met name over de korte lijnen en flexibiliteit. 'De mensen van JSE reageren zelfs tijdens hun vakantie nog snel als er calamiteiten zijn. De communicatie tussen JSE en respectievelijk Amerika en Maastricht verloopt ook erg goed.'

Afstand

Zou u JSE aanbevelen? 'Ja, absoluut. Dit heeft vooral te maken met de snelheid van reageren. We zijn ook tevreden over de kwaliteit van de implementatie en de service. De afstand tussen Gramsbergen en Maastricht doet hier niets aan af.' De heer Ball voegt toe, "Ja, ik zou zeker ieder bedrijf in vergelijkbare omstandigheden aanbevelen om contact met JSE te leggen voor hun IT-behoeften."

Uitbreiding

Volgens plan gaat de fabriek in oktober live. En de verwachtingen van 'Maastricht' zijn hooggespannen! De 3 productielijnen zijn nog niet goed en wel van de tekentafel of er wordt al nagedacht over uitbreiding met een 4e en 5e lijn, of zelfs nog meer. JSE wenst Asbury veel succes en hoopt aan deze groei te mogen bijdragen!

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze case? Neem dan contact op met JSE via tel. 0524 - 56 11 88 of per e-mail: info@jse.nl.