Windows Server 2012 R2 Essentials met Office 365

Windows Server met Office 365 voor Bouwbedrijf Valk

Microsoft stopt de ondersteuning van Microsoft Small Business Server 2003. Daarom maken veel bedrijven nu de overstap van Microsoft SBS 2003 Server naar Windows Server 2012 R2 Essentials. Ook Aannemersbedrijf Valk verkoos deze nieuwe server in combinatie met Exchange Online van Office 365. Dit alles onder begeleiding van haar nieuwe IT-partner JSE uit Gramsbergen.

Rick Goosselink
Rick Goosselink Werkvoorbereider en IT-verantwoordelijke

Over Aannemersbedrijf Valk

Aannemersbedrijf J. Valk & Zn. B.V. uit Daarle is een veelzijdig en flexibel bouwbedrijf in Overijssel, dat grote en kleinere bouwprojecten realiseert voor opdrachtgevers zoals woningcorporaties en -stichtingen, vastgoedbeheerders, wegenbouwbedrijven en particulieren. Daarnaast levert Valk Interieurbouw hoogwaardige interieurs aan bijvoorbeeld de horeca, medische centra en kantoorpanden. De interieurs worden door vakmensen met de hand geproduceerd in de eigen werkplaats.

Trouwe klanten

In gesprek met directeur Gerdinand Valk en werkvoorbereider Rick Goosselink komen begrippen als maatwerk, klanttevredenheid en meedenken veelvuldig langs: Valk wil dichtbij de klant staan. “We hebben een groep van trouwe klanten waar we heel zuinig op zijn. Daarom houden we zo kort mogelijke lijnen met de klant en blijven we tijdens het hele traject aangehaakt. Zo kunnen we ervoor waken dat de klant tevreden is en blijft, en ook daadwerkelijk krijgt wat hij of zij wenst."

Small Business Server

Op kantoor werkte Valk nog met Windows XP in combinatie met Windows Small Business Server 2003 (SBS 2003). “We hoeven qua IT niet voorin de trein te zitten, aldus Goosselink. "De automatisering moet ons ten dienst staan bij ons dagelijks werk."

Qua IT hoeven we niet voorin de trein te zitten.

Windows Server 2012 R2

De automatisering van Valk was dus betrouwbaar en stabiel, maar wel verouderd. Het bouwbedrijf stapte onder advies en begeleiding van JSE over op Windows Server 2012 R2 Essentials. Op de werkstations werd Windows XP vervangen door Windows 7 Professional.

Exchange online van Office 365

Valk koos voor e-mail in de cloud via Office 365. Door de Active Directory-synchronisatie worden instellingen op de Windows Server 2012 Essentials gelijk doorgevoerd in de cloud. De overstap naar Exchange Online was voor Valk wel even omschakelen. “Ik moest wennen aan de gedachte dat je informatie buiten je bedrijf zet. JSE heeft ons overtuigd dat Office 365 in de cloud bedrijfszeker en goed beveiligd is. Bovendien was het kostenplaatje zeer gunstig ten opzichte van investeren in een nieuwe Exchange server inclusief software, updates en abonnementen.”

Vergelijkbare filosofie

De automatisering was voorheen uitbesteed aan een grote IT-dienstverlener, die volgens Valk prima werk leverde. “Toch stonden we open voor verandering, voor een partij met een meer vergelijkbare filosofie als de onze. Een flexibele IT-leverancier die kleinschaliger is en snel kan schakelen, zonder omslachtige procedures.”

Een partij met een meer vergelijkbare filosofie als de onze.

Ervaring in de bouw

De ervaring van JSE in de bouwsector en met het ERP-pakket Vakware gaf het ICT-bedrijf uit Gramsbergen een voet tussen de deur. Maar de keuze voor JSE was ook een gevoelskwestie. “Het is bouwers eigen dat je meerdere offertes naast elkaar legt. Als 'digibeten' is IT voor ons een grijs gebied. IT-leveranciers laten zich bovendien niet makkelijk vergelijken, ieder heeft z'n eigen insteek. Uiteindelijk is het een kwestie van gevoel en vertrouwen. En dan helpt het als je met de leverancier meer op één lijn zit qua communicatie, sparren en aanpak."

Implementatie met korte lijnen

De implementatie van de Windows Server 2012 R2 en Office 365 is soepel verlopen. Goosselink: "Tijdens de uitvoering zijn de korte lijnen waargemaakt. De oplossingen werden ook op een voor ons begrijpelijke manier uitgelegd en intern gecommuniceerd. Door de eenvoud en het praktisch, oplossingsgericht denken weet je als eindgebruiker waar je aan toe bent.”

Valk besluit: "We zijn goed tevreden over JSE. We hebben een goede klik en kan het als IT-partner zeker aanbevelen aan vergelijkbare bedrijven."

VPN-verbinding

De ICT-implementatie is nog niet helemaal klaar. Nevenvestiging Bouwonderneming Hoppen in Heino krijgt een nieuwe VDSL-verbinding. Vervolgens zal vanuit Heino een VPN-verbinding met het hoofdkantoor worden gelegd. Zo kan men vanuit Heino rechtstreeks met het ERP-systeem op de nieuwe server in Daarle werken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over deze klantcase of bent u ook geinteresseerd in de combinatie van Windows Server 2012 R2 Essentials metExchange Online van Office 365 voor uw organisatie? Neem dan snel contact op met JSE via tel. 0524 - 56 11 88.