VoIP telefooncentrale

VoIP telefooncentrale bezorgt Bouwbedrijf Ruiter forse besparingen

Door over te stappen op een hosted VoIP centrale en een snellere VDSL-internetverbinding, zou Bouwbedrijf Ruiter in Haarle maar liefst 30% besparen op de kosten voor telefonie en internet. Ruiter nam ons advies ter harte en nam begin 2014 afscheid van van de KPN ISDN-lijnen, de bijbehorende telefooncentrale en de ADSL-internetverbinding.

José Ruiter vertelt over haar ervaringen hiermee en blikt terug op de samenwerking met haar ICT-partner JSE.

Hosted VoIP en snel VDSL

De support van JSE voor het opleveren van hosted VoIP en de internetverbinding hield in:

  • Maandelijkse kosten van telefonie en internet inventariseren
  • Adviseren bij vervangen telefooncentrale door een nieuwe oplossing voor vaste telefonie
  • ADSL internetverbinding vervangen door snellere + goedkopere VDSL-verbinding
  • Internetverbinding configureren en opleveren
  • Hosted VoIP uitrollen en configureren, inclusief nieuwe telefoontoestellen
  • Uitleg en training

Over Bouwbedrijf Ruiter

Sinds 15 jaar verzorgt Bouwbedrijf Ruiter het realiseren van woningen, bedrijfsruimten, renovaties en verbouwingen voor particulieren en bedrijven. Volgens José Ruiter onderscheidt het bouwbedrijf zich in de markt door zijn flexibele opstelling en korte lijnen naar de klant. "Onze opdrachtgevers merken dit bijvoorbeeld als ze tijdens de bouw toch nog iets veranderd willen zien. Wij kennen de klanten en de mensen op de werkvloer persoonlijk en blijven betrokken tijdens het hele project."

Stevige organisatie

Tegenover deze persoonlijke opstelling staat een professioneel en betrouwbaar organisatie. Zo neemt Ruiter als extra garantie via Bouwend Nederland deel in het BouwGarant fonds. Door José en haar man René Ruiter is organisatorisch een stevige fundament neergezet waarbij de processen goed geautomatiseerd zijn. Een recente zet hierin is de overstap op een VoIP telefooncentrale en sneller en goedkoper internet.

Met HIP als VoIP telefooncentrale konden we duidelijk besparen op onze telefonie.

Overstap naar hosted VoIP

José Ruiter vertelt: Het KPN product Zakelijk InternetPlusBellen XL ging definitief stoppen. De geadviseerde alternatieve oplossing bleek duurder te zijn, en en dan ga je alles tegen het licht houden. Toen hebben we onze ICT-partner JSE gevraagd wat zij hierin konden betekenen. JSE adviseerde HIP, een flexibele eigentijdse oplossing voor hosted VoIP in de cloud. Ruiter: "Met HIP besparen we duidelijk op onze telefonie, waardoor we uiteindelijk goedkoper kunnen werken voor de klant. Erg belangrijk in deze tijden!"

Tijdens de inventarisatie is heel breed gekeken naar alle lopende abonnementen. Toen bleek dat ook op de hosting van de website kon worden bespaard, heeft JSE ook dit aspect en het beheer van de domeinnamen overgenomen.

JSE heeft geen 9-tot-5-mentaliteit, ze gaan door tot het probleem is opgelost.

Juiste mentaliteit

Hoewel de oplevering door wat onvoorziene issues langer duurde dan verwacht, is José Ruiter toch tevreden over de implementatie door JSE. "De problemen zijn naar behoren opgelost. JSE heeft geen 9-tot-5-mentaliteit, ze gaan door tot het probleem is opgelost. Het is nu nog te vroeg te kunnen zeggen of het HIP-systeem bevalt. Je moet er even mee leren werken, maar het functioneert nu prima. De praktijk zal het verder uitwijzen."

Wat me bij JSE met name opvalt, is de snelheid van reageren.

Nooit te veel

Ruiter werkt al ruim 10 jaar samen met JSE als ICT-partner. Jose herinnert zich nog de plezierige samenwerking tijdens de verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand in 2007. "Wat me bij JSE met name opvalt, is de snelheid van reageren, de correctheid met het helpen en de nette opvolging van vragen. Toen bijvoorbeeld ons administratieprogramma problemen gaf, namen zij direct contact op met de leverancier. Ik heb bij JSE nooit het idee dat ik teveel vraag, en dat werkt erg prettig."

Meer over zakelijke telefonie