Dutch Cybersecurity Assembly - Secure7 by JSE

NIS2 komt eraan: versterk je cybersecurity met Secure7

26 juni 2024 - Kennisbank 26 juni 2024 - Nieuws

De afgelopen jaren heeft JSE zijn aanbod op het gebied van security flink uitgebreid. Nu de nieuwe NIS2-wetgeving eraan komt, is het nog belangrijker dat je cybersecurity goed op orde is. We willen je aan de hand nemen met je security, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de beveiliging van je data en IT-infrastructuur. Een belangrijk onderdeel van onze aanpak is de deelname van JSE aan de Dutch Cybersecurity Assembly (DCA). Hier besteden we veel aandacht aan de nieuwste beveiligingsmaatregelen en hoe je je kunt voorbereiden met Secure7. In dit artikel lees je meer over deze deelname en wat de voordelen voor jou zijn als klant van JSE.

Proactief je digitale omgeving beschermen

Nu bedrijfsprocessen steeds meer digitaal verlopen, is cybersecurity erg belangrijk. Je wilt je gegevens, systemen en IT-infrastructuur beschermen tegen cyberbedreigingen, zoals gijzelsoftware en datalekken. Met de groeiende afhankelijkheid van technologie en het toenemende aantal cyberaanvallen, wordt het steeds belangrijker om digitale veiligheid te waarborgen. Bedrijven moeten proactief zijn in het beschermen van hun digitale omgeving om hun bedrijfscontinuïteit en reputatie te waarborgen.

Wat is de Dutch Cybersecurity Assembly?

De Dutch Cybersecurity Assembly (DCA) is in 2021 opgericht om de cybersecurity en weerbaarheid van Nederland te verbeteren. Dit doen we door samen te werken met belangrijke partijen zoals brancheverenigingen, security-aanbieders, overheidsinstanties en toonaangevende managed service providers (MSP’s). Onze rol binnen de DCA is om met onze kennis en middelen bij te dragen aan praktische oplossingen die MKB-bedrijven helpen bij het omgaan met cybersecurity, inclusief nieuwe wetgeving zoals de NIS2-richtlijn.

De impact van de NIS2-richtlijn

De Network and Information Systems Directive 2 (NIS2) is een Europese richtlijn die de digitale weerbaarheid van organisaties moet versterken. Deze richtlijn, die in oktober 2024 van kracht wordt, stelt strengere beveiligingsnormen en meldingsvereisten bij incidenten. Dit betekent dat meer sectoren, van gezondheidszorg tot digitale aanbieders, aan specifieke beveiligingsmaatregelen moeten voldoen en incidenten binnen 24 uur moeten melden. Organisaties die niet voldoen, kunnen zware boetes krijgen en onder streng toezicht komen te staan.

Wat is Secure7?

Secure7 is een initiatief dat zeven basisprincipes biedt die organisaties helpen om te voldoen aan de NIS2-richtlijn. Deze principes verbeteren de basisweerbaarheid van organisaties door maatregelen zoals:

  1. Inventariseer kwetsbaarheden: ontdek je zwakke plekken
  2. Voorkom virussen en malware: bescherm je systemen
  3. Herstel je bedrijfsvoering: voorbereid zijn op herstel na een aanval
  4. Kies veilige instellingen: kies voor veilige standaardinstellingen
  5. Voer updates uit: houd je systemen up-to-date
  6. Beperk toegang: voorkom ongeautoriseerde toegang tot je gegevens
  7. Training en educatie: ontwikkel beveiligingsbewustzijn bij medewerkers

Hoewel voldoen aan Secure7 geen garantie biedt tegen incidenten, zorgt het wel voor een stevige basis waardoor bedrijven en organisaties minder kwetsbaar zijn.

Waarom NIS2 en Secure7 belangrijk zijn

NIS2 en Secure7 zijn belangrijk omdat ze organisaties dwingen hun beveiliging te verbeteren en zich voor te bereiden op cyberdreigingen. Veel organisaties hebben nog steeds onvoldoende inzicht in hun eigen IT-omgeving en missen een effectief cybersecuritybeleid. Door te voldoen aan de NIS2-richtlijn en de Secure7-principes, kunnen organisaties hun digitale weerbaarheid vergroten en de risico’s op cyberincidenten verminderen.

Ontdek onze security-diensten voor het MKB

De komende tijd zullen we meer informatie en kennis delen over de zeven maatregelen van Secure7. Hiermee willen we diepgaandere inzichten en praktische tips delen om jouw organisatie beter te beschermen tegen cyberdreigingen en te voldoen aan de NIS2-regelgeving. Voor vragen kun je altijd contact opnemen met JSE. Bekijk ook ons aanbod van security-diensten en laat ons je helpen bij het versterken van je digitale weerbaarheid.