IT-problemen

“Bij IT-problemen willen bedrijven gewoon snel geholpen worden”

15 augustus 2018 - Kennisbank

Eén van de meest gehoorde klachten bij nieuwe klanten is dat hun huidige IT-partij (te) traag reageert bij storingen of problemen. Bij calamiteiten is het aanspreekpunt slecht bereikbaar of wordt men van het kastje naar de muur gestuurd. Vervelend, zeker als computers niet opstarten of er geen internet is en daardoor het hele bedrijf stilstaat. Onze directeur Jan Waanders is ooit ingestapt met de visie dat je professionele IT-diensten moet combineren met korte lijnen. Bij een probleem wilt u dat iemand nú naar u luistert en nú actie onderneemt om uw probleem op te lossen. Hieronder leest u hoe hij dit voor zich ziet, met een aantal praktijkvoorbeelden.

Kleine of grote IT-partner, ieder voordeel heeft z’n nadeel

Het is natuurlijk ook best een uitdaging om altijd direct én op de juiste manier op een probleem in te kunnen springen. We zien vaak twee scenario’s. Een aantal bedrijven doet zaken met een eenmanszaak of zzp’er; heel direct, altijd bereid snel te helpen. Maar als hij het goed doet, krijgt zo’n eenpitter het op een gegeven moment ook drukker en kan niet meer altijd direct de telefoon opnemen, of er doet zich een probleem voor waar niet genoeg kennis voor aanwezig is. Anderen werken met één van de grote IT-partijen. Deze zijn vaak vrij hiërarchisch georganiseerd. Maar die hiërarchie heeft ook een andere kant. Laten we het er maar op houden dat het niet altijd de snelheid ten goede komt.

Een IT-partij moet dicht op de klant zitten, qua support én de relatie.

Een IT-partij moet dicht op de klant zitten

Toen Jan Waanders zo’n 20 jaar geleden bij JSE instapte deed hij dat allereerst vanuit de overtuiging dat bedrijven behoefte hebben aan snelle support, persoonlijk contact en korte lijnen, zodat je direct iets voor ze kan betekenen. Jan is een man met een enorme interesse in IT maar die tegelijkertijd heel graag met mensen bezig is. Een combinatie die niet voor iedereen altijd even logisch is. Jan: “Ik vind dat een IT-partij dicht op de klant moet zitten, niet alleen als het gaat om support maar ook als het gaat om de relatie.” Ook als er geen problemen zijn, is het belangrijk veel contact met de mensen in een bedrijf te hebben. Of het nu gaat om de gebruikers of het management. Alleen dan kun je vanuit je onderbuik gaan aanvoelen waar een bedrijf behoefte aan heeft. En daar zijn wij op ingericht: we zijn niet van één persoon afhankelijk, maar tegelijkertijd zijn we ook niet te groot geworden en weten we precies wie onze klanten zijn. Daarin hebben we een mooi midden gevonden.

Voorbeelden uit de praktijk

Gelukkig horen we dat ook terug van onze klanten, daar gaat het tenslotte om. Zo zegt Office Manager Lucia Koster van Gjald: “Als er een keer iets mis gaat, is er direct contact mogelijk om het op te lossen – zonder tussenkomst van een servicecenter of lange keuzemenu’s.”

Bij straal- en schildersbedrijf Henskes Noord hebben we de kantoorautomatisering en telefonie volledig op de schop genomen. Gert Koster, eigenaar, zegt er dit van: “JSE heeft een goede helpdesk die snel en alert reageert op onze vragen. Je krijgt direct iemand aan de lijn en problemen worden spoedig opgelost.”

Aannemersbedrijf Valk stapte over naar Windows Server 2012 R2 Essentials in combinatie met Exchange Online van Office 365. Werkvoorbereider Rick Goosselink zegt over ons: “Een flexibele IT-leverancier die kleinschaliger is en snel kan schakelen, zonder omslachtige procedures.”

Meer weten?

Heeft u ook behoefte aan korte lijnen en snelle support? Aan een partij die graag met u aan tafel zit, die recht voor z’n raap is en to the point en met u meezoekt naar wegen om verder te groeien. Dan komt Jan graag eens vrijblijvend bij u langs. Maak een afspraak met hem via tel. 0524 – 56 11 88 of per e-mail: jan.waanders@jse.nl.