microsoft cloud

De cloud-trein van Microsoft dendert door. Waar stapt u in?

31 oktober 2018 - Kennisbank

Er is de laatste tijd veel nieuws van Microsoft op de markt. Waar ze vroeger om de twee à drie jaar een nieuwe versie van een product uitbrachten, volgen vandaag de dag nieuwe updates en releases elkaar in een steeds sneller tempo op. Zeker als het gaat om de cloud. In deze blog nemen we u mee in 3 oplossingen die onlangs zijn gelanceerd of vernieuwd.

1 Windows Server 2019

Windows Server 2016 had al nauwe integratie met de cloud. Met de nieuwe versie van Windows Server 2019 bouwt Microsoft hierop voort en haken ze nog beter aan op de cloud-trein. In het Windows Admin Center kan gemakkelijk een netwerkconnectie worden gemaakt met Microsoft Azure. Azure kan gebruikt worden voor het maken van back-ups en voor disaster recovery, maar ook voor bijvoorbeeld het hosten van applicaties. Ook maakt het Windows Admin Center het gebruik van hybride functies steeds gemakkelijker. Zo kunnen cloud-toepassingen zoals Office 365 en Azure beheerd worden vanaf de server en kunnen gebruikers naadloos schakelen tussen lokaal werken en in de cloud. Een compleet overzicht van alle noviteiten vindt u op de site van Microsoft.

2 Office 2019… of toch Office 365?

Office 2019 is de opvolger van Office 2016. Office 2019 is – net als zijn voorganger Office 2016 – vooral bedoeld voor gebruikers die geen abonnement willen en geen behoefte hebben aan regelmatig nieuwe functionaliteiten. Maar wilt u deze innovaties niet mislopen, dan ligt het meer voor de hand om voor het abonnementsmodel te kiezen: Office 365. Kiest u toch liever voor de standalone versie van Office, dan biedt Office 2019 u drie jaar aan updates ten opzichte van Office 2016. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een donker thema, wat prettiger werkt in de avonduren. Ook kunt u gebruikmaken van de voorleesfunctie en van de spraak-naar-tekstfunctie. De laatste is helaas nog niet in het Nederlands beschikbaar. De nieuwe functies en aanpassingen zijn talrijk. Op de site van Microsoft vindt u een overzicht met alle nieuwe functies. Wil je de doorlopende nieuwe innovaties niet mislopen, overweeg dan een abonnement op Office 365.

3 Microsoft 365

Vorig jaar is Microsoft 365 gelanceerd. De updates volgen elkaar snel op en de adoptie groeit. Microsoft 365 is een bundel van verschillende abonnementen, waaronder Office 365. Het is dé cloudoplossing voor de moderne werkplek. Microsoft 365 combineert productiviteit, beveiliging en beheer van apparaten in één bundel, die u gebruikt in abonnementsvorm. Zo kunt u uw medewerkers op pc’s, mobiel, clouddiensten en on-premise software optimaal bedienen en beheren, zonder te hoeven investeren in dure licenties. Bovendien werkt u altijd met de meest recente software. Weet dat Microsoft 365 meer is dan een abonnementenbundel om uw gebruikers op een voordelige manier Office en Windows te geven. Ook het IT-beheer van software en apparaten verloopt veel eenvoudiger dankzij Microsoft 365. Hier kunt u meer lezen over Microsoft 365.

Waar stapt u in?

Wilt u meer informatie over deze of andere producten en diensten van Microsoft? Bent u benieuwd welke mate van cloud het beste bij uw bedrijf past? Daarover adviseren wij u graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 0524 – 561188 of support@jse.nl.