Ja! HRM Specialisten laat zich van IT ontzorgen door JSE

“Het leven is voor mij nu inderdaad een stuk rustiger. Zeker als ik met vakantie ben,” glimlacht Jan van den Brink, directeur/eigenaar van Ja! HRM Specialisten. Onlangs heeft hij de zorg voor de IT overgedragen naar JSE ict-experts, waarbij ook alle hardware en software is gemoderniseerd. “We kunnen nu tijd- en plaatsonafhankelijk werken, wat ons veel flexibiliteit geeft,” zegt Jan tevreden.

Jan van den Brink Directeur/eigenaar

Manusje-van-alles

Jan van den Brink was naar eigen zeggen IT-manager, applicatiebeheerder én facilitair medewerker tegelijk –naast zijn functie als directeur. “Ik was de enige die wist hoe systemen en apparaten werkten. Erg onhandig, zowel voor mijn medewerkers als voor mijzelf, al helemaal als ik onderweg of niet aan het werk ben. Nu loopt dit gewoon goed, medewerkers kunnen het rechtstreeks met JSE regelen, buiten mij om. Dat geeft rust.”

Lastig online werken

De wens om te professionaliseren groeide naar mate men meer tegen de technische grenzen van het ‘moderne werken’ aanliep. Jan neemt ons mee:

“We wilden meer vanuit huis werken, online vergaderen en op afstand kunnen inloggen. We werkten al met Microsoft Teams, maar ‘even’ een Teams-vergadering inschieten bleek ingewikkeld met onze losse licenties en mix van vaste Windows- en Apple-werkstations, die niet altijd alle updates hadden. De opslag van bestanden in Dropbox maakte het nog complexer.”

We wilden meer vanuit huis werken.

Overgang naar Microsoft 365 uitbesteden

De oplossing zag Jan van den Brink in Microsoft 365: mail, agenda en documenten in één omgeving, waar je veilig kan samenwerken in documenten en eenvoudig online kan overleggen. Vervolgens ging Jan op zoek naar een IT-partij om de overgang naar Microsoft 365 voor hem te regelen.

“Het ging mij om een complete migratie, dus inclusief e-mailkoppelingen met ons systeem Carerix, documenten overzetten van Dropbox naar SharePoint en security-maatregelen zoals encryptie van laptops en dubbele authenticatie. Maar ook wat training en uiteraard een IT-helpdesk voor onze gebruikers. Verder vind ik het belangrijk dat je met zo’n partij ook kan sparren over IT-zaken als hardware, software en wat verder nog nodig is”, aldus Jan.

Pragmatisch en zakelijk

Waarom koos Ja! HRM Specialisten voor JSE ict-experts? “Prijs was een belangrijke factor,” geeft Jan toe. “Wat mij opviel, was dat veel IT-leveranciers – vooral de grotere – flink aan het ‘upsellen’ waren. Er werd me van alles aangepraat, met stevige maandbedragen voor het beheer. JSE stelde zich meer op als adviseur, die to the point meedacht in wat echt nodig was. Dát is wat ik zoek: een partij die mijn branche en het MKB snapt. En die met simpele, behapbare en gedegen oplossingen komt tegen een eerlijke prijs.”

“In JSE vond ik een aangename mix van pragmatisch denken en zakelijkheid. Dat werkt op de lange duur het beste. Als er wat aan de hand is, wil ik ook dat het zakelijk wordt opgelost,” stelt Jan.

Ik zocht simpele, behapbare en gedegen oplossingen tegen een eerlijke prijs.

Geen omkijken meer naar

En, heeft dat ook zo uitgepakt? “Ja, het loopt allemaal goed. De IT-implementatie verliep ook soepel, al had ik vooraf niet ingeschat dat ik er zelf nog een dag bij aanwezig moest zijn. De IT is nu goed geregeld; anders bellen we en wordt het snel opgelost. Als er een nieuwe laptop nodig is, verzorgt JSE alle instellingen en koppelingen zodat de medewerker er gelijk mee aan de slag kan. Ik heb er geen omkijken meer naar, dat is fijn en daar ging het mij ook om. Wat dat betreft kan ik JSE zeker aanbevelen!”

Ik heb nu geen omkijken meer naar mijn IT.

Over Ja! HRM Specialisten

Ja! HRM Specialisten is een bemiddelaar voor HR-specialisten die een nieuwe baan of opdracht zoeken, en voor organisaties die hun HR-afdeling hiermee graag versterken. Ze maken de perfecte match door zich te verdiepen in de kwaliteiten en verwachtingen van zowel de HR-professional als de opdrachtgever. Geholpen door hun omvangrijke netwerk, weet Ja! HRM Specialisten snel de juiste verbinding te leggen. Daarbij kan het gaan om interim, tijdelijke en vaste krachten in bijna heel Nederland. De HR-bemiddelaar is gevestigd in Zwolle, Amersfoort en Rotterdam. Meer informatie: jahrm.nl